Behangen

Behang is tot op heden nog de populairste wandbedekking in Nederland. Er zijn diverse soorten behang met allemaal hun eigen kenmerken. Hier onder hebben wij een aantal soorten behang opgesomd, die ook door ons aangebracht kunnen worden.

Glasweefselbehang

Glasweefselbehang is verkrijgbaar in diverse structuren, het is sterk en zeer geschikt voor oudere of beschadigde muren. Tevens is het behang scheuroverbrugend. Nadat we het hebben aangebracht kunnen we het sauzen in alle gewenste kleuren. Dit type behang is dan ook in de loop van de jaren sterk toegenomen.

Vliesbehang

Vliesbehang is behang met een toplaag van papier of vinyl. De onderlaag van vliesbehang is gemaakt van vlies. Vliesbehang is stevig, scheurt niet snel, is goed afwasbaar en moeilijk ontvlambaar. Een ander voordeel is dat je geen behangtafel nodig hebt maar de muren in moet lijmen. Het behang kan in de loop van de jaren ook weer eenvoudig verwijderd worden.

Papierbehang

Papierbehang word veel gebruikt. Hoe dikker het papier, hoe gemakkelijker het is om het perfect aan te brengen op de muur. Papierbehang is verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen.

Vinylbehang

Vinylbehang is geschikt voor vele ruimtes in huis, het is goed bestand tegen vocht en is dan ook geschikt voor bijvoorbeeld keukens. Daarnaast is het behang scheurvast en afwasbaar. Oneffenheden in muren zijn dan ook niet zichtbaar omdat het behang zeer dik is.

Fotobehang

Fotobehang bestaat uit behang en decoratie. Fotobehang wordt meestal voor een klein gedeelte van de kamer gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld een eigen foto kiezen. De afmetingen zijn verschillend.