Schilderen

Voor al uw binnen en buiten schilderwerkzaamheden in zowel bestaande en nieuwbouw woningen kunt u bij ons terecht. Voor zowel particulieren als bedrijven. Voerman schilderwerken werkt uitsluitend met top merken en duurzame producten.

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk word verricht aan kozijnen, deuren, goten en andere gevelelementen. In sommige gevallen valt daar ook het schilderwerk aan gemetselde of gestucadoorde muren onder. Afgezien van bescherming heeft buitenschilderwerk ook een esthetische functie doordat het kleurgebruik en de glansgraad voor een belangrijk deel de uitstraling van uw bezit bepalen. Buitenschilderwerk aan houten gevelelementen is minstens elke 5 a 6 jaar toe aan een volledige schildersbeurt. Dat verschilt overigens per gevelzijde want door de invloed van de zon en regen zullen de zuidelijk en westelijk gelegen gevels eerder om onderhoud vragen dan de noordelijk en oostelijk gelegen geveldelen. Goed onderhoud gaat echter verder dan eens in de vijf of zes jaar het geheel overschilderen. Door in de tussenliggende periode uw schilderwerk te laten controleren en waar nodig bij te werken kunt u de levensduur van het schilderwerk zo verlengen.

Binnenschilderwerk

Een nieuwe verflaag doet wonderen in uw interieur. Vandaar dat Voerman schilderwerken veel zorg besteedt aan het binnenschilderwerk aan de plafonds, wanden, ramen, kozijnen en deuren in de woon en werkruimten. Wij werken binnen alleen nog met oplosmiddelarme verven. Dit is vanaf 2000 in de wet vastgesteld dat er bij binnenschilderwerk alleen nog met oplosmiddelarme verven mag worden gewerkt. In deze producten zitten praktisch geen vluchtige stoffen meer, waardoor je de verf nauwelijks meer ruikt. Dat is bijzonder prettig voor u, als u de geschilderde ruimtes weer snel in gebruik wilt nemen.

Lage BTW-tarief op schilderwerk

De BTW regeling voor schilderwerk is verbeterd en permanent verklaard. Opdrachtgevers betalen daardoor het lage BTW tarief van 9% indien de te schilderen woning door particulieren wordt bewoond en ouder is dan 2 jaar. Garages, schuren, serres, aan en uitbouw, tuinhekken en dergelijke vallen ook onder het begrip woning.

Houtrot reparatie

Naast het professionele schilderwerk worden er door ons de laatste jaren steeds vaker houtrotreparaties uitgevoerd. Houtrot steekt vaak ongemerkt de kop op en is de belangrijkste oorzaak van problemen met kozijnen en andere houten onderdelen van uw woning. De oorzaak hiervan is slecht onderhoud of onvakkundig schilderwerk. Houtrot treedt op daar waar onvoldoende behandeld hout langdurig in aanraking komt met vocht. Het treedt vaak als eerste op bij kozijnen, liggende delen en verbindingen in het hout.

Na een goede inspectie en vastgestelde houtrot volgt de houtrot reparatie. Eerst wordt het rotte hout weggehaald, tot aan het nog gezonde hout. Vaak is het voor een houtrot behandeling niet nodig om al het hout te vervangen, maar kan vakkundig uitfrezen van het rotte hout al voldoende zijn. Het is van belang dat de reparatieplekken goed opgezuiverd en stofvrij worden gemaakt.

Hierna wordt de reparatieplek behandeld met een primer. Dit tweecomponenten product is speciaal bedoeld voor het impregneren, hechting en afsluiten van het kale hout. Na ongeveer 20 minuten, tot maximaal 2 uur kan de reparatie plaatsvinden. Na de doorharding, afhankelijk van het product kan de reparatieplek worden geschuurd. Als het geschuurde werk schoon en stofvrij is gemaakt, wordt het met de rest van het schilderwerk met een volwaardig verfsysteem afgewerkt.

Voerman schilderwerken zorgt voor onzichtbare reparaties. Gerepareerde onderdelen blijven, mits regelmatig onderhouden als nieuw. Mocht een aangetast raam, deur of kozijn niet meer te repareren zijn, dan zorgen wij ervoor dat dit helemaal vervangen wordt.